featured

PASTANELERİN ŞEKER TEMİN EDEMEME SORUNU DEVAM EDİYOR

service

ETO Başkanı Metin Güler, pasta, tatlı ve unlu mamul üreticilerinin Eskişehir’de üretilen şekeri tedarik etmekte sıkıntı yaşamaya devam ettiklerini belirterek, yaşanan sıkıntının devam etmesi halinde birçok üreticinin imalat yapmayı düşünmediğini kaydetti.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’deki pasta, tatlı ve unlu mamul üreticilerinin şeker temin edememe sorununun çözülememesi hakkında açıklamada bulundu. Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası’nda imal edilen şekere Eskişehirli üreticilerin aylardır ulaşmakta zorluk çektiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, sorunun devam etmesi halinde üreticilerin imalat yapmaktan vazgeçmeyi düşündüğünü ve bu sebeple sorunun hızla çözülmesi gerektiğini ifade etti. Eskişehir’de üretilen şekere Eskişehirli firmaların ulaşamamasının nedenini anlamakta güçlük çektiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, “Pasta, tatlı ve unlu mamul üreticilerimizin Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası’nda imal edilen şekeri temin edememesiyle ilgili şikayetleri devam ediyor. Üyelerimiz, yarı fiyatını ödemek varken iki katı para vererek şeker almak zorunda kaldıklarını, marketten veya şehir dışında üretilen şekerle imalat yapmak zorunda bırakıldıklarını dile getiriyorlar. Firmalarımız kendi şehirlerinde şeker fabrikası varken, Eskişehir şeker pancarı üretiminde öncü şehirlerden biriyken başka yerlerden şeker almak zorunda kaldıklarını belirtiyorlar” dedi.

Şeker sorunu çözülemezse firmalar üretim yapamayacaklar!

Eskişehirli firmaların yarı fiyatına şeker alabilme imkanı varken iki katı vererek parayla şeker almak zorunda bırakılmasının anlaşılır olmadığını belirten Güler, “Üyelerimiz ne yazık ki masrafların altından kalkamadıklarını ve artan maliyetleri de tüketiciye yansıtmanın mümkün olmadığını belirtiyorlar. Pasta, tatlı ve unlu mamul üreticilerimiz yaşanan sıkıntının devam etmesi halinde üretim yapmayı bırakacaklarını, bu maliyetleri karşılamaya güçleri olmadığını ifade ediyorlar. Elbette üyelerimiz sonuna kadar haklılar. Yıllardır Eskişehir’de üretilen şekerle imalat yapan firmalar şimdi nasıl olur da bu şekere ulaşamazlar?” diye konuştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PASTANELERİN ŞEKER TEMİN EDEMEME SORUNU DEVAM EDİYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin