featured

ÖZALP TÜKETİCİYİ UYARDI

service

Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sülahi Özalp yaptığı açıklamada “Son günlerde satışa sunulan ve babalar gününe özel ürün fiyat indirimleri ile ilgili reklamların olduğunu görmekteyiz. Satışa sunulan indirimli ürünlerde Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan fiyat bilgisi içeren reklamlar ile ticari uygulamalar hakkında kılavuzda, “Bir mal veya hizmete ilişkin indirim yapıldığını gösteren yazılı, sesli veya görsel herhangi bir ibarenin yer aldığı reklamlarda; indirimden önceki fiyat, indirimli satışın başlangıç ve bitiş tarihleri ile indirimli olarak satışa sunulan mal veya hizmetin miktarı sınırlı ise bu miktarın açık ve anlaşılır bir biçimde belirtilmesi zorunludur. İndirimli satış reklamlarında, hangi mal veya hizmetlerin indirimli satışa konu edileceği veya ne kadar indirim uygulanacağı hususlarında anlam karışıklığına yol açarak tüketicileri yanıltabilecek veya gerçekte olduğundan daha fazla indirim uygulanıyormuş izlenimi oluşturacak ifade veya görüntülere yer veremez’’ demektedir. Yanıltıcı reklam ile ürün satanları ve bu durumdan mağdur olan tüketicilerimiz mutlaka reklam kuruluna şikâyetlerini yapmalılar.

HEDİYE ALIMLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tüketicilerimize birkaç tavsiyemiz olacak. Öncelikle babanıza alacağınız hediyenin kullanılabilir olmasına dikkat etmelisiniz. Ürün alınmadan önce mutlaka ürün fiyat karşılaştırılması yapılmalı. Yine alınan ürünlerin faturasını, garanti gerektiren ürün ise garanti belgesini, kullanma kılavuzu gibi ürüne ait belgeleri mutlaka alın ve saklayın. Çünkü ileride üründe arıza çıkması durumunda hak arama noktasında o belgeler size lazım olacak.

İNTERNET ALIŞVERİŞLERİ

Babalarına hediyelerini internet üzerinden almak isteyen tüketicilerimizin bilmesi gerekenler ise; öncelikle internet ürün satış sitelerinin güvenilir olmasına dikkat etmeliler. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde tüketicilerimiz, “14 gün içerisinde her hangi şart ve ceza ödemenden cayma hakları vardır.” Cayma bildirimini mutlaka yazılı yapmak gerekmektedir. Babaların hakları hiçbir zaman ödenmez tüm babaların günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÖZALP TÜKETİCİYİ UYARDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin