featured

MİLYONLARCA YEREL TOHUM DAĞITILDI

service

Tarımda dışa bağımlığı azaltmak ve artan fide maliyetleri konusunda vatandaşlara yardımcı olmak için kendi tesislerinde yerel tohumları üreterek ilçelerde, kent merkezinde ve online başvuru yoluyla tüm Türkiye’ye tohum dağıtan Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Yerli Tohum Takas Günleri sona erdi.

İlçe pazarlarının düzenlendiği günlerde ilçelerdeki vatandaşlara tohum dağıtan Büyükşehir Belediyesi bu hafta son olarak İnönü, Mihalgazi, Sarıcakaya ve Mihalıççık’ta vatandaşlara yerel tohumları ulaştırdı. Kent merkezinde ise Üretici Marketlerde Çarşamba ve cumartesi günleri üç haftadır tohum dağıtımı gerçekleştiren ekipler, son dağıtımları gerçekleştirdi. Soğuk hava ve yağmura rağmen metrelerce kuyruklar oluşturan vatandaşlar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne dağıtılan tohumlar için teşekkür ettiler.

Yerli Tohum Takas Günlerinde binlerce paket ve milyonlarca yerel tohumun dağıtıldığını belirten Eskişehir büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Gerçekleştirdiğimiz etkinlikle yerel tohumda sürdürülebilirliğini sağlanmasını amaçlıyoruz. Çünkü dağıttığımız tohumlar hibrit değil, ülkemizin yerel tohumları. Bu sebeple vatandaşlarımız ektikleri tohumlardan gelecek yıl için kendilerine tohum ayırabilirler. İnanıyoruz ki bereketimiz paylaştıkça çoğalacak. Gelecek yıl yine ürettiğimiz tohumları vatandaşlarımızla paylaşacağız” dediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MİLYONLARCA YEREL TOHUM DAĞITILDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin