featured

GÜLER TÜCCARIN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

service

ETO Başkanı Metin Güler, temmuz olağan meclis toplantısında ekonomideki yavaşlamaya, döviz kurunun artışına ve tüccarın taleplerine dair değerlendirmelerde bulundu. 

Eskişehir Ticaret Odası’nın temmuz olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. 26 Temmuz Salı günü ETO Meclis Salonu’nda yapılan ve Meclis Başkan Yardımcısı Metin Öztürk’ün konuşmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri karara bağlandı. Toplantıda ETO’nun temmuz ayında gerçekleştirdiği faaliyetler video sunum olarak meclis üyeleriyle paylaşıldı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, dövizde yaşanan yükselişe dikkat çekerek, dövizdeki artışın yurt dışından mal alarak üretim yapan işletmeleri olumsuz etkilediğini ve fiyatları yükselttiğini kaydetti. Dövizdeki yükselişin önüne geçmek için ek adımlara da ihtiyaç olduğunu belirten Güler, döviz kurunun yüksekliğinin ekonomi için tehlike oluşturduğunu ifade etti. 

Tüccarın omzundaki yükün azaltılması lazım

ETO olarak üyeleri sürekli ziyaret ettiklerini ve bizzat üyelerin taleplerini dinlediklerini belirten Güler, firmaların maliyetlerinin artmasına karşın karlılıklarının azalmasından şikayet ettiklerini söyledi. Üyelerin işletme giderlerinin yükselmesinden muzdarip olduğunu belirten Güler, kira, stopaj, SGK ödemeleri,  vergi vb. yükümlülüklerin arttığını kaydetti. Küçük işletmelerin omzundaki yükün azaltılması gerektiğini belirten Güler, tüccara ek finansman sağlanmasının önemine dikkat çekti. İşletmelerin ödedikleri faturaların da arttığını belirten Güler, üyelerin işletmelerde kullandıkları elektrik ve doğalgaz faturalarında indirime gidilmesini beklediklerinin altını çizdi.

Yan sanayi firmalarımız Ford Otosan fırsatını değerlendirmeli

Odanın gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantılarına ve inceleme gezilerine dair de bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler, devlet desteklerinden faydalanabilmeleri için sağlık sektöründeki üyelerimi bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini dile getirdi. ETO üyelerinden oluşan heyetle birlikte İnönü’deki Ford Otosan’ı ziyaret ettiklerini hatırlatan Güler, Ford Otosan’ın Eskişehir’deki yan sanayi firmaları için çok önemli bir potansiyel olduğunu belirterek, küçük işletmelerin bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GÜLER TÜCCARIN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin