featured

GÜLER: “ENFLASYONUN NEDENLERİ BERTARAF EDİLMELİ”

service

ETO Başkanı Metin Güler, TÜİK tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyon rakamları hakkında yaptığı değerlendirmede, tüccarın yüksek enflasyonun ticareti sekteye uğratmasından endişe ettiğini ve enflasyon tehlikesinin sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları hakkında değerlendirmede bulundu. Güler yaptığı yazılı değerlendirmede, açıklanan yıllık %48.69 oranındaki enflasyon nedeniyle ticaretin ve yatırımların sekteye uğratmasından, hem tüccarın hem de vatandaşların tasarruflarının azalmasından endişe etkilerini kaydetti. Güler, yüksek enflasyonun belirsizliğe de sebep olduğunu belirterek, açıklanan yıllık %48.69 oranındaki enflasyonun hem vatandaşlar hem de ekonominin çarklarını oluşturan tüccar, sanayici ve esnaf için tehlike oluşturduğunu dile getirdi. Yüksek enflasyonun tüccar, sanayici ve esnafın sermaye ihtiyacını da artırdığını belirten Güler, bu sebeple küçük ölçekli firmaların bankaların kapısını çalarak yüksek faizle kredi almaya çalıştığını dile getirdi.

Küresel belirsizliklerden Türkiye de olumsuz etkilendi.

Hem COVID-19’un etkilerinin, hem küresel belirsizliklerin, hem de alt üst olan enerji maliyetlerinin tüm dünyada etkili olduğunu kaydeden Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ülkemizin de bu süreçten payına düşeni almasına üzülerek şahit olduklarını söyledi. Piyasa koşullarında oluşan kredi faizlerinden tutun da enerji maliyetlerine kadar birçok girdinin her ölçekteki tüccar ve sanayiciyi zorladığını belirten ETO Başkanı Güler, risk ya da belirsizlikler de dahil enflasyona neden olan ne varsa değerlendirilmesi ve enflasyon tehlikesinin bertaraf edilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

Tüccar faturasına değil geleceğe odaklanmalı.

Tüccarın, sanayicinin ve esnafın güne odaklanmak zorunda kalmasının oluşturacağı sıkıntılara da değinen Güler,  bugün elektrik faturasını nasıl ödeyeceğini düşünen bir müteşebbisin gelecekte sağlayacağı katma değere, yatırımlara ve istihdama odaklanamayacağını sözlerine ekledi. Enflasyon sorununun basit pansumanlarla geçiştirilemeyeceğini belirten Güler, nedenler ortadan kaldırılarak ekonominin üzerindeki baskının sona erdirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GÜLER: “ENFLASYONUN NEDENLERİ BERTARAF EDİLMELİ”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin