featured

ETO’DAN SİGORTA HAFTASI BULUŞMASI

service

Sigorta Haftası dolayısıyla sektör temsilcileriyle bir araya gelen Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, sektörün talep ve sorunlarını dinledi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Sigorta Haftası dolayısıyla sektör temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, daha önce gerçekleştirmeyi hedefledikleri toplantıyı pandemi sebebiyle gerçekleştiremediklerini belirterek, hem iş hayatındaki hem de gündelik yaşamdaki risklerin azaltılması ve değer verilen varlıkların teminat almasına katkı sağlaması dolayısıyla sigorta sektörü temsilcilerine teşekkür etti.

Bu günlerde sigortanın önemi daha da arttı

Sigortanın kavramının çok daha önem kazandığı zamanlardan geçildiğini kaydeden Güler, kaybedilen bir mal varlığını yeniden edinmenin çok zorlaştığını, bu sebeple sigortanın can simidi olduğunu söyledi. Sigortanın öneminin anlatılması için çok kez bilinçlendirme kampanyası düzenlediklerini ve üyelerin tüm taleplerini yerine getirmeye gayret gösterdiklerini belirten Güler, ilk kez düzenlenen sigortacılık fuarına da ETO üyelerinin katılımını sağladıklarını kaydetti.

Sigorta acentelerinin talepleri yargıya taşındı

Sektörde yaşanan sorunların takipçisi olduklarını belirten Güler, dijital sigortacılık faaliyetlerine ilişkin son alınan kararların sebep olduğu mağduriyeti sona erdirmek için ETO olarak TOBB nezdinde girişimlerde bulunduklarını ve konunun yargıya taşındığını kaydetti. Sigorta acenteleri arasında çok fazla rekabet ortamının bulunduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, acentelerin kendi içinde birlikte hareket ederek dijital sigortacılıkla rekabet etmesi gerektiğini kaydetti.

Trafik sigortası yaparken zorluk yaşanıyor 

Sigorta firmalarının hasar ve prim oranı dengesizliği sebebiyle trafik sigortası yapmak istememeleri sebebiyle acentelerden şikayet geldiğini belirten Güler, bu sorunun da yakın zamanda çözülmesini umduklarını söyledi. Son dönemde hem trafik sigortası hem kasko poliçelerindeki fiyat artışı sebebiyle acentelerin zor durumda kaldığını belirten Güler, fiyat artışlarının yalnızca sigorta sektörünü değil tüm sektörleri olumsuz etkilediğini ifade etti. Güler, konuşmasının ardındın sektördeki üyelerin talep ve beklentilerini dinledi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ETO’DAN SİGORTA HAFTASI BULUŞMASI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin