featured

ÜCRETSİZ YEMEĞİN FATURASI VELİLERE KESİLDİ

service

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek verileceğini açıklamasına rağmen velilerden 600 lira talep edilmesine tepki gösterdi.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDEKİ OKULLARDA ÜCRETSİZ YEMEK VERİLECEKTİ
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçen Aralık ayında katıldığı Bilsem Yapay Zeka Atölyeleri İşbirliği Protokol Töreni’nde yaptığı açıklamada, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, Türkiye’de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz olarak yemek verileceğini açıklamıştı. Son dönemde yemekle ilgili spekülasyonlar yapıldığını ifade eden Bakan Özer, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndan sonra, 6 ay tepindiler. O bitince şimdi çocukların aç kaldığıyla ilgili spekülasyonlar yapılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı daha önce olmayan sistemi devreye soktu. Taşımalı eğitimde tüm çocuklara ücretsiz yemek veriliyor. Yaklaşık 1 milyon öğrenci taşımalı eğitimde yemek yerken, biz bunu 1.8 milyona çıkarttık. Meclis’teki bütçe görüşmesinde de açıkladığım gibi, okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek vereceğiz. Hazırlıklarını yapıyoruz. Allah’tan bir şey olmazsa 2023 yılının sonuna kadar demiştik kademeli ama, beklemeyeceğiz. İkinci dönem yani 6 Şubat’ta, eğitim öğretim başladığı zaman, Türkiye’de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarımızda ücretsiz olarak yemek vereceğiz” şeklinde konuşmuştu.
ÜCRETSİZ YEMEĞİN FATURASI VELİLERE KESİLDİ
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, Türkiye’de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz olarak yemek verileceğini açıklamasına rağmen Eskişehir’de Okul Aile Birlikleri öğrenci velilerine gönderdikleri mesajla, okullarda verilecek ücretsiz yemek için çalıştırılacak aşçıların ücreti olarak 600 lira istemesi şaşkınlık yarattı. Öğrenci velilerinden 600 lira istenmesine tepki gösteren Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, ücretsiz verilecek yemek için çalıştırılacak aşçı ve yardımcıları için öğrenci velilerinden 600 lira zorunlu bağış istendiğini açıkladı.
“DAĞ FARE DOĞURDU”

Eğitim Sen olarak uzun zamandır 1 Öğün Ücretsiz Yemek Kampanyası’nın, yerel yönetimlerde karşılık bulduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın kayıtsız kalmadığını ifade eden Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dar kapsamda da olsa okullarda ikinci dönem bu uygulamayı hayata geçireceğini söyledi. Uzun zamandır Eskişehir’de de bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyonun çalışmalarına başlayarak sürece dahil olduğunu ifade eden Alkan, “Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, basın üzerinden açıklamalarda bulunarak, kampanyayı Eskişehir kamuoyuna anlatmıştır. Buna göre, Eskişehir’de bağımsız anaokullarında eğitim gören 5.401, anasınıflarında eğitim gören 6.682 olmak üzere toplamda 12.083 öğrencinin okul öncesinde ücretsiz yemek uygulamasından yararlandırılması planlanmaktadır. Hatta menüler bile hazırlanmış durumdadır. Bu kadar iddialı açıklamaların, demeçlerin ve çalışmaların sonucunda ne oldu diye baktığımızda açıkçası dağ fare doğurdu!” şeklinde konuştu.
“YA SOĞUK SİMİT, SANDVİÇ YA DA SICAK YEMEK”
Okul Aile Birlikleri tarafından öğrenci velilerine atılan mesaj ile 600 lira zorunlu bağışa zorlanıldığını ifade eden Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan, “Altyapısı olmayan, şeklen yapılan ve algı oluşturmak için müdahil olunan işin sonucu ne olabilirdi ki? Velilerden para istemek tabii ki. O da oldu. Müstakil anaokulu aile birliktelikleri velilere mesaj atarak aşçı ve yardımcıları için 600 lira zorunlu bağış istemeye başladılar. Bir de duygusal sömürü ile ya soğuk simit, sandviç ya da sıcak yemek ikilemi ile velilerden acil bir gün içinde karar vermeleri, bugün de bildirmelerini, mesaj aralarına sıkıştırmışlardır. Bu şark kurnazlığıdır. Hiçbir veli soğuk sandviçi tercih etmez. Yemesinden içmesinden keser o parayı çocuğu için yatırır. Nitekim bize ulaşan velilerde aynısını yapıyor” diye konuştu.
“ANAOKULUNDAN LİSEYE KADAR ÜCRETSİZ YEMEK SAĞLANMALI”

Eğitim Sen olarak en az bir öğün ücretsiz yemek konusunda ısrarlarının süreceğini ifade eden Başkan Faik Alkan şunları söyledi:

* Hani ücretsiz yemek olacaktı? Bu mesajlardaki meblağ da ne oluyor?
* Bu para isteme aşçılar konusuyla sınırlı kalmayacak bilinen gerçekliktir. Gıda ve diğer maliyetler içinde istenecektir. 22.45 lira öğrenci başına yetmeyecektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne yapacak bu konuda?
* Sıcak yemek, nitelikli yemek bizim kampanyamızın temeliydi. Bakanlık neden alt yapıyı kurup, aşçı ve yardımcı personel sağlayarak geniş kapsamda bu iş hayata geçirilmedi?
* Bu konu da neden eğitim sendikalarından görüş talep edilmedi?
* Eğitim Sen olarak en az bir öğün ücretsiz yemek konusunda ısrarımız sürecek. Anaokullarından liselere kadar 1 Öğün Ücretsiz Yemek devlet tarafından sağlanana kadar, kamusal eğitim tam anlamıyla hayata geçene kadar mücadelemiz sürecek. Hiçbir çocuğumuz geride bırakmayacağız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÜCRETSİZ YEMEĞİN FATURASI VELİLERE KESİLDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin