featured

TÜBİTAK’TAN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE YÖNELİK DESTEK PROGRAMI

service

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından özel gereksinimli bireyler kapsamında bilimsel uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla oluşturulan “4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı”nın tanıtımı yapıldı. TÜBİTAK tarafından geliştirilen; toplumda bilim kültürünün ve iletişiminin geliştirilmesini amaçlayan, “Bilim ve Toplum Destek Programları” kapsamında özel gereksinimli bireylere yönelik yeni bir program oluşturuldu

Üniversitemiz Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Diken ve Gelişimsel Araştırma Birimi Sorumlusu Arş. Gör. Dr. Erkan Kurnaz’ın koordinatörlüğünü üstlendiği, TÜBİTAK çalışanlarından oluşan akademisyen bir ekip tarafından 8 aylık titiz bir çalışma sonucunda ortaya çıkan “4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı” ile özel gereksinimli bireylerde farkındalık oluşturmak, bu bireylere eğitim ve bağımsız yaşam konularında destek sağlanarak toplumla bütünleşmelerini kolaylaştırmak, özel gereksinimli bireylere hizmet sunan kişiler ve özel gereksinimli bireyler arasında bilimsel uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamak hedefleniyor.

Proje çağrısı hakkında detaylı bilgi tubitak.gov.tr/tr/duyuru/4008-ozel-gereksinimli-bireylere-yonelik-kapsayici-bilim-ve-toplum-uygulamalari-destekleme-programi web adresinden alınabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜBİTAK’TAN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE YÖNELİK DESTEK PROGRAMI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin