featured

SBE 40. YIL SEMİNERLERİNDE “MÜZİK ENDÜSTRİSİ” KONUŞULDU

service

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün (SBE) kuruluşunun 40. yıl dönümü için “40. Yıl Seminerleri” düzenlendi. “Müzik Endüstrisi ve Müziğin Pazarlanması”  konulu seminer, Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi. SBE Müdürü Prof. Dr. Saime Önce, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılım gösterdiği seminerde konuşmacı olarak Borusan Kocabıyık Vakfı Genel Koordinatörü Ahmet Etem Erenli yer aldı.

Erenli: “Farklı olmalısınız ki seyirci sizi tercih etsin”

Konuşmasında bilgi ve tecrübelerini dinleyicilerle paylaşan Borusan Kocabıyık Vakfı Genel Koordinatörü Ahmet Etem Erenli şunları söyledi: “Yurt dışının aksine ülkemizde geçmiş yıllarda müzik yöneticiliği alanı bilinmiyordu. Son yıllarda bu bölümün bilinirliği artış gösterdi. Benim gibi klasik veya caz müzik sevenler bir şekilde müzik yöneticiliği yapıyordu. Bu işi yapabilmek için öncelikle nota bilmeniz ve mutlaka konservatuvar okumanız gerekiyor. Eğer bu yetkinliklere sahip değilseniz zaman içerisinde eksikliklerinizi tamamlamanız gerekiyor.”

Konuşmasının devamında repertuvarın önemine de vurgu yapan Erenli, “Diğer orkestralardan ve konserlerden farklı olmalısınız ki seyirci sizi tercih etsin. Bu kapsamda seyircinin de sizi tercih etmesinin önemli bir koşulu repertuvarınız olacak. Sonuç olarak insanları sıkmayacak, ilgiyi kaybetmeyecek bir repertuvar hazırlamak önemli.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SBE 40. YIL SEMİNERLERİNDE “MÜZİK ENDÜSTRİSİ” KONUŞULDU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin