featured

İÇEM’DEN ÇOCUKLAR İÇİN OYUN GRUBU MÜJDESİ

service
Anadolu Üniversitesi İşitme Engelli Çocuklar Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (İÇEM) işitme engelli çocukların nitelikli eğitimi için çalışmaya devam ediyor. Bu çerçevede merkezde önceki dönemlerde de sürdürülen ancak pandemi sürecinde gerçekleştirilemeyen oyun grupları için yeni dönem programı hazırlandı. Oyun gruplarına 18-48 ay arasında işitme kayıplı ve işiten çocuklar ile aileleri katılım sağlayabilecek.  Çocuklara ve ailelerine yönelik olarak düzenlenen uygulamanın Bahar Dönemi 1 Mart – 17 Haziran 2022 tarihleri arasında haftada bir kez olarak belirlendi.

1 saat 20 dakika süren grup eğitimlerine düzenli katılım hem çocuğun grup içerisindeki iletişimini hem de öğrenme becerilerini geliştirmede büyük önem taşıyor. Bu süre içinde serbest oyun etkinliklerinin yanı sıra yapılandırılmış grup etkinlikleri, aktiviteler ve müzik çalışmaları da yer alıyor. Bu çerçevede İÇEM eğitmenleri, çocukların sosyal ve eğitsel gelişimi için hazırlanan oyun gruplarına mümkün olduğu kadar düzenli devam edilmesini öneriyor.

“İÇEM Oyun Grubu”nun amacı nedir?

Kreş eğitimlerinin aksine “İÇEM Oyun Grubu”na ebeveynler de çocukları ile birlikte katılıyor. Oyun grubuna dâhil olan çocuklar için kaliteli bir öğrenme ortamı yaratılması, düzenlenen aktivitelerin temel amacını oluşturuyor. Böylece oyun grupları sayesinde ebeveynlerin/yetişkinlerin de çocuklarıyla etkileşime girmesi sağlanıyor. Diğer yandan oyun gruplarının, ebeveynler/yetişkinler ve çocuklar için sosyalleşme ve birbirlerinden yeni şeyler öğrenme konusunda da işlevsel bir ortam oluşturması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İÇEM’DEN ÇOCUKLAR İÇİN OYUN GRUBU MÜJDESİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin