featured

“HADİ BİR FİLM YAPALIM” ATÖLYESİ BAŞLIYOR

service

Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Işıl Özgentürk: “Hadi Bir Film Yapalım” atölyesi usta senarist, film yönetmeni, oyun, hikaye yazarı ve  Cumhuriyet Gazetesinde AL GÖZÜM SEYREYLE başlıklı köşesinde bizlere yıllardır seslenen Işıl Özgentürk Eskişehirli sinemaseverler ile buluşacak.

Tepebaşı Belediyesi, alanında usta isimleri Eskişehirlilerle buluşturduğu etkinliklere bir yenisini daha ekliyor.

AT, Balalayka, Bekçi ,Su da Yanar ,Yılanı Öldürseler  filmlerinin usta senaristi, “Seni Seviyorum Rosa” filminin senaryo ve yönetmeni  Işıl Özgentürk ile  sinema atölyesi Eskişehir’de başlıyor. Özdilek Sanata Merkezinde düzenlenecek olan Işıl Özgentürk ile “Hadi Bir Film Yapalım” atölyesi Eskişehirlileri sinemanın mutfağı ile tanıştıracak. Çekim senaryosu, fotoğraf çözümleri ve sıralanması, senaryo ve mitoloji, çekim ve montaj gibi konuların ele alınacağı atölye çalışmalarına 16 yaş üstü ve her meslekten Eskişehirli katılabilecek. İhtiyacımız olan sadece bir kalem ve bir defter. Ama devam mecburi, aksi takdir de filmimizi çekemeyiz.6-19 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek atölye için kayıt işlemlerini Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nde yapılacak. Uluönder Mahallesi Kamuran Sokak N: 3A adresinde bulunan merkeze, 0 (538) 876 38 37 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

Işıl Özgentürk özgeçmiş:

Işıl Özgentürk Gaziantep’te doğdu. Çocukluğu ve ilk gençliği bu kentte geçti. Liseyi Çamlıca Kız Lisesi’nde okudu. 68’li yıllarda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde öğrenciydi. Lise yıllarında yayınlanmamış film eleştirileriyle yazının keyfine vardı. Üniversite yıllarında, dönemin muhalif dergisi ANT dergisinde ve Maden İş gazetesinde röportajları yayınlanmaya başladı. Ayrıca üniversite yıllarında Devrim İçin Hareket Tiyatrosu’nda üç yıla yakın hem oyuncu hem de yazar olarak çalıştı. İlerleyen yıllarda Cumhuriyet Gazetesi’nde röportaj muhabiri oldu.

Yazın hayatına Çocuk edebiyatıyla girdi. Daha sonra yetişkinler için öyküler yazdı ve senaryo yazarlığına başladı. Sevgi Soysal’ın Tante Rosa adlı romanından esinlenerek senaryosunu kendi yazdığı “Seni Seviyorum Rosa” adlı filmi hayata geçirdi. Film pek çok yerli ve yabancı festivallerde ödüller kazandı.

1990’larda Kadıköy Belediyesi kültür işleri kapsamında yer alan “Herkes Film Yapabilir “başlıklı bir atölye kurdu ve on yıl yönetti. Bu atölyede “İlk Tokat”, “Savaş Bir Oyun Değildir!” başlıklı yirmiye yakın kısa film çekildi. İstanbul 2010 Küttür Kenti projesi kapsamında “Dürbünümde İstanbul” adlı 10 kısa filmden oluşan 90 dakikalık bir film yapıldı. Film kentin varoşlarında pek çok kahvede gösterildi.

Özgentürk Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Festivali’nin 5 yıl, Adana Altın Koza Uluslararası Film Festivali’nin 6 yıl senaryo ve kısa film atölyelerini yönetti. Kısa filmler çektirdi.

Özgentürk halen Cumhuriyet gazetesinde 19 yıl önce başladığı AL GÖZÜM SEYREYLE başlıklı köşe yazılarını sürdürmekte ve çeşitli üniversitelerde senaryo dersleri vermektedir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“HADİ BİR FİLM YAPALIM” ATÖLYESİ BAŞLIYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin