featured

ESKİŞEHİR ÇİFTÇİSİNE MEYVE AĞAÇLARI BUDAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

service

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 12-16 Aralık 2022 tarihleri arasında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kütahya Yolu üzerindeki Yerleşkesinde bulunan meyve ağaçları uygulama bahçesinde çiftçilere yönelik olarak “Meyve Ağaçlarında Budama Teknikleri” konulu eğitim gerçekleştirildi.

 

Söz konusu eğitimler, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Mustafa Mutlu Aslan ve Ziraat Mühendisi Ahmet Altıkat  tarafından  çiftçilere verildi. Eğitimlere Eskişehir ilçelerinden 6 kadın çiftçi ve 44 erkek çiftçi olmak üzere toplam 50 çiftçi katılım sağladı. İki aşamalı olarak düzenlenen eğitimler kapsamında ilk olarak teorik eğitimler verildi daha sonra meyve bahçesinde uygulamalı olarak tamamlandı. Eğitimlerde, sonbahar dönemlerinde meyve bahçelerinde budama, budama teknikleri, aşılama zamanı ve aşılama tekniklerinden bahsedildi. Ayrıca meyve ağaçlarında ağaç budama ve aşılama teknikleri uygulamalı olarak çiftçilere gösterildi.  Bu şekilde yapılan uygulamalı eğitimlerin daha faydalı olduğunu ve doğru bildikleri bazı bilgilerin hatalı olduğunu belirten çiftçiler uygulamalı eğitimlerin sık sık tekrarlanmasını talep etti.

 

Modern tarımın geliştirilmesi ve üretilen ürünlerden daha fazla verim alınması için düzenlenen eğitimleri tamamlayan 50 çiftçiye  Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından katılım belgeleri düzenlenecektir. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce çiftçilere yönelik olarak bu tür eğitimlerin devam edeceği bilgisi verildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESKİŞEHİR ÇİFTÇİSİNE MEYVE AĞAÇLARI BUDAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin