featured

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ SEMİNERLERİ BAŞLADI

service

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü tarafından düzenlenen seminerler DİLKOM Seyhun Topbaş Seminer Salonu’nda başladı. DİLKOM’dan terapi hizmeti alan ailelerin, terapist adayı öğrencilerin ve bölüm akademisyenlerinin katıldığı seminerin açılış konuşmasını, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlknur Maviş yaptı.

“Çocuklar evde dil gelişimi açısından pekiştirilmeli”

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlknur Maviş konuşmasında, dil ve konuşma bozukluklarının değerlendirilmesi ve terapisinde çocuğun ilk gelişim yaşlarında aile desteğinin önemine değinerek ailelerin çocukları ile ilgili doğum öncesi, doğum sırası ve sonrası hakkında verecekleri bilgilerin, bozuklukların doğru tanılamasında oldukça önemli olduğunu ifade etti.

DİLKOM’da gerçekleştirilen seminerlerde Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencileri; Ahsen İşgören “Evde Dil Gelişiminin Desteklenmesi”, Havvanur Yırtık “Öncesi Dönem Kekemelik Müdahalesinde Aile Katılımı”, Gizem Gör “Çocuklarda Erken Okuryazarlık Becerileri”, Almila Soylu “Dudak Damak Yarıklarında Konuşma ve Beslenme”, Şerife Nur Biçen “Çocuklarda Görülen Ses Kısıklığı ve Ses Teli Nodülleri”, Leman Dilara Çakar “Çocuklarda Kekemeliğin Nedenleri”, Şule Özer “Çocukların Konuşmalarındaki Ses Hataları”, Rana Sarpkaya “Otizmli Çocuklarda Görülen Otitis Media ve İletişime etkisi” konularında seminer sunularını gerçekleştirdi.

Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı öğrencileri ise 20 ve 27 Mayıs tarihlerinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Seminer Salonu’nda lisans öğrencilerine sunularını yapmaya devam edecek. Seminerlerde kekemelik, dudak damak yarığı ve konuşma gelişimi, dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin dil gelişimine etkisi, ses bozuklukları ve afazi konularına değinilecek.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ SEMİNERLERİ BAŞLADI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin