featured

ÇAĞDAŞ KOLEJİ ROBOTİK TAKIMI ÜLKEMİZİ AMERİKA’DA TEMSİL EDECEK

service

Özel Çağdaş Okulları Ortaokul Robotik Takımı Guinness Rekorlar Kitabı’na “Dünyanın En Büyük Robot Yarışması” olarak giren “VEX Robotics” yarışmalarının dünya finalinde ülkemizi temsil edecek.

Dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ve 49 takımın katılımı ile İstanbul’da gerçekleşen VEX IQ Challenge Ortaokul Robotik Türkiye finallerine katılan Özel Çağdaş Okulları Robotik Takımı ÇeVik, Türkiye şampiyonu oldu. İstanbul İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü’nde düzenlenen turnuvada, başarılı bir şekilde mücadele eden Eskişehirli öğrenciler, rakiplerini geride bırakarak “Desing” kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

ESKİŞEHİR’İN GURURU OLDULAR

Eskişehir’in gururu olan Özel Çağdaş Okulları ÇeVik Robotik Takımı, 3- 12 Mayıs 2022 tarihleri arasında Amerika’da gerçekleşecek olan “2022 Vex Robotics World Championship”te, ülkemizi temsil edecek.

Eskişehir’e dönüşte meşalelerle karşılanan Eskişehir’in gururu öğrenciler, okullarında coşkuyla karşılandı. Şampiyon öğrenciler; Okul Müdürü İsmail Samur, Ortaokul Müdür Yardımcısı Ayşegül Mühürhancı Dal ve bilişim teknolojileri öğretmenlerinin katıldığı kutlama etkinliğinde şampiyonluk pastasını kestiler.

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ DA TÜRKİYE ŞAMPİYONU ÇAĞDAŞ’TI

Özel Çağdaş Okulları Robotik Takımı Mentör Öğretmeni Mustafa Kemal Taştekin, 2019-2020 eğitim öğretim yılında düzenlenen Vex IQ Challenge Türkiye Şampiyonası’nda da ‘Desing’ ödülünü alarak ülkemizi Amerika’da yapılacak olan dünya finallerinde temsil etme hakkı kazandıklarını hatırlatarak şunları söyledi: “2019-2020 eğitim öğretim yılında da Amerika’da dünya finallerinde ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştık fakat pandemi sürecinin ortaya çıkması ile dünya finalleri iptal edildi ve bu yüzden katılım sağlayamamıştık. Bu yıl da Vex IQ Challenge Türkiye Şampiyonası’nda ‘Desing’ ödülü alarak ülkemizi Amerika ‘Kay Bailey Hutchinson Convention Center’da düzenlenecek olan dünya finallerinde temsil etme hakkı kazandık. Çok mutlu ve gururluyuz.”

“5 AYLIK YOĞUN BİR ÇALIŞMA SÜRECİ SONUCUNDA BU BAŞARIYI ELDE ETTİK”

Özel Çağdaş Okulları Özel Çağdaş Okulları Robotik Takımı Mentör Öğretmeni Neşe Çallı, “Öğrencilerimiz bu senenin teması olan ‘Pitching In’ kurallarına göre robotlarını tasarladılar, kodlarını ve mühendislik defterlerini yazdılar. 5 aylık yoğun bir çalışma süreci sonucunda bu başarıyı elde ettik.  Bu yıl 49 takımın katıldığı Türkiye Şampiyonasında ‘Desing’ kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak Amerika’da düzenlenecek ‘Vex Robotıcs World Championship’te ülkesini gururla temsil edecek dünya genelinde 800 takım arasına girmiş olduk” diye konuştu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÇAĞDAŞ KOLEJİ ROBOTİK TAKIMI ÜLKEMİZİ AMERİKA’DA TEMSİL EDECEK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin