featured

BİGG TEAM BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ EKLEDİ

service

Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi iş birliğinde oluşturulan ARİNKOM TTO ve ETTOM tarafından yürütülen BİGG TEAM Girişimcilik Destekleme Programı’nın başarıları artarak devam ediyor.

Girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanan TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı 2022 Yılı 1. çağrısının sonuçları açıklandı.

Çağrı kapsamında BİGG TEAM Girişimcilik Destek Programı tarafından TÜBİTAK’a gönderilen 7 iş fikri, 450.000 TL’lik hibe desteği almaya hak kazandı. TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı 2022 Yılı 1. çağrısı kapsamında başvurusu yapılan iş fikirlerinin teknolojik düzey ve yenilikçi yön, uygulanabilirlik, ticari değer, rekabetçi düzey, ekibin nitelikleri ve iş fikrine uygunlukları gibi ölçütlerle değerlendirilmesinin ardından 38 girişimci kuluçka hizmetinden yararlanmaya layık görüldü.

Kuluçka hizmetleri kapsamında 21 iş fikri, çevrim içi gerçekleşen eğitim ve mentorluk programına dâhil oldu. Programı tamamlayarak iş fikirlerini geliştiren 12 girişimci adayı ise hazırlamış oldukları ve uygulayıcı kuruluş onayı aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK’a başvuru yaparak 450 bin TL’lik hibe desteğinden yararlanmak için yarıştı.

Destek almaya hak kazanan 7 BİGG TEAM girişimcisi 2022 yılı Eylül ayında şirketlerini kurarak TÜBİTAK’la sözleşme imzalayacak, ardından iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak.

Destek almaya hak kazanan girişimcilerimiz:

“Otomotiv Camları Görsel Kontrol Makinası” projesiyle Ali Coşkun Atlas, “İHA Eğitim Simülatörü” projesiyle Aziz Kaba, “BlueDUT” ile Emre Sezer, “ANT Hava Aracı Elektrikli Tug Robotu” ile Eyyüp Ahrar Işıkalan, “Yapay Zekâ ile Kemik Yaşı Belirleme Karar Destek Sistemi Geliştirmek” ile Mehmet Ali Gedik, “Gümüş İçerikli MOF Destekli Ortopedik Kemik Çimentosu Üretimi” projesiyle Mehmet Sabri Balık ve “Spor Sağlık ve Sosyalleşme İmkânı Tanıyan Artırılmış Gerçeklik Uygulamasının Geliştirilmesi” projesiyle Sema Emen.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BİGG TEAM BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ EKLEDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin