featured

BATIKAF’TA YÜZLERCE ŞİRKET VE KURULUŞLA BULUŞTU

service

Üniversitemizin paydaşı olduğu ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Bolu Valiliği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF) başladı. “Bölge Temsilcisi Üniversite” olarak BATIKAF’a ev sahipliği yapan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi başta olmak üzere 16 paydaş üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının iş birliğinde gerçekleştirilen fuar, Batı Karadeniz’de düzenlenen en büyük kariyer fuarı olma özelliğini taşıyor.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kongre Merkezi Bordo Salonda gerçekleştirilen etkinliğin açılış törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Rektör Prof. Dr. Erdal: “BATIKAF, öğrencilerimize büyük katkılar sağlayacak”

Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi (ANAKARİYER) ve Açıköğretim Sistemi’nin de yer aldığı, Türkiye’nin en büyük kariyer fuarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal : “17 üniversitenin öğrencilerinin sektörün lider firmaları ile bir araya geldiği böylesi bir organizasyonun paydaşı olduğumuz için çok gururluyuz. Fuar boyunca öğrencilerimiz sektörün lider 314 şirketinin temsilcileriyle bir arada olacaklar. Öğrencilerimizin çalışacakları alanda güzel fırsatlar yakalamaları adına bu tür geniş katılımlı etkinlikler oldukça verimli olacaktır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve BATIKAF’ın organizasyonunda emeği geçen tüm üniversite ve kurumları tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

BATIKAF kapsamında fuar, konser ve sergi düzenlendi

Açılış etkinliğinin ardından protokol üyeleri, farklı salonlarda düzenlenen fuar etkinlikleri ile Gölköy yerleşkesindeki açık hava fuar alanlarını ziyaret ederek; akademisyenler, kamu kurumlarının ve meslek odalarının temsilcileri, firma yetkilileri, öğrenci ve mezunlarla görüştüler. BATIKAF açılış etkinliği kapsamında, bölge üniversiteleri akademisyenlerinin sanatsal paylaşımlarını sundukları Türk Halk Müziği konseri ile “Çember” karma sergisi de büyük beğeni topladı.

“Bizim Yunus” müzikal gösterisi ayakta alkışlandı

BATIKAF açılış etkinlikleri programının kapanışı ise Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen “Bizim Yunus” adlı müzikal gösteriyle oldu. Geçtiğimiz yılın hem UNESCO hem de Cumhurbaşkanlığımız tarafından Yunus Emre’yi anma yılı olarak belirlenmesinin ardından Üniversitemiz tarafından üç gün üst üste sergilenen ve izleyicilerden büyük beğeni toplayan “Bizim Yunus” müzikal gösterisi, BATIKAF kapsamında tekrar sahnelendi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bordo Salon’da gerçekleşen müzikal gösteriye, Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile birlikte çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Yürütücülüğünü Anadolu Üniversitesi Halkbilim Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan İslatince’nin yaptığı Yunus Emre’nin hayatını konu alan “Bizim Yunus” adlı müzikal gösteri büyük beğeni topladı. “Diyar-ı Rum, Buğday, Tapduk’un Kapusu, Oduncu Yunus, Âşık Yunus, Türkmen Kocası, Göç Katarı, Söğütte Diriliş, Dönüş” isimli dokuz bölümden oluşan müzikal gösteri, seyircilerin tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BATIKAF’TA YÜZLERCE ŞİRKET VE KURULUŞLA BULUŞTU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin