featured

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NİN GURUR GÜNÜ

service

Anadolu Üniversitesi 2019-2020 ve 2021 yıllarında Profesör unvanı almaya hak kazanan öğretim üyeleri için “Profesörlük Berat Takdim Töreni” düzenledi. Pandemi yüzünden 2019 ile 2020 yılında profesör unvanı almaya hak kazanan öğretim üyelerine tören düzenlenememesi sebebi ile bu sene, 2019 ve 2020 yılında profesör unvanı almaya hak kazanan öğretim üyelerine de beratları verildi. 21 Aralık günü AKM’de düzenlenen törene beratları verilen öğretim üyelerinin yanı sıra Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Betül Demirci, Prof. Dr. İbrahim Kaya, Prof. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. Fatih Temizel, Anadolu Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Selami Sezgin ile Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ethem Esen’de katıldı.  Berat Töreni öncesi Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası Üyeleri, katılımcılar için küçük bir konser verdi.

Prof. Dr. Fuat Erdal: “Profesörlük, akademisyenliğin en keyifli dönemi”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal profesörlük ve profesörlük sürecine ilişkin yaptığı açılış konuşmasından şunlardan bahsetti: “Akademisyenlik çok uzun bir süreç. Lisanstan başlıyoruz, arkasından yüksek lisans, doktora, tez izlemeler, savunmalar sonrasında makale ve kitap yazmaya başlıyoruz ve ardından doçentliğe hazırlanıyoruz. Ardından stresli doçentlik sınavına giriyoruz. Hepsinin sonunda hedefimiz elbette profesörlük. Bu sefer de profesörlük için tekrar sınavlara çalışmaya başlıyoruz ve en sonunda güzel bir aşamaya gelmiş bulunuyorsunuz. Bu aşamada elbette akademisyenliğin en güzel aşaması olan profesörlük. Profesör olduktan sonra keyifli bir aşamaya geçiliyor. Artık pırıl pırıl öğrenciler, genç nesiller yetiştirmeye başlıyoruz ve artık üzerinizde bir stres olmuyor. Artık çok daha keyifli makaleler ve kitaplar yazmaya başlıyorsunuz. Çok daha nitelikli eserler profesör olunca ortaya çıkıyor. Öğrencilerimizi yanımıza alarak konferanslara katılıyoruz, orada sunumlar yapıyoruz. İşte profesörlük, akademisyenliğin baskı altında olmadan geçirilen en güzel zamanıdır. Bu sevinci şu an sizler ile birlikte yaşamaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz.”

Rektör Erdal’ın konuşmasının ardından profesörlerin berat törenine geçildi. Profesör unvanı almaya hak kazanan 131 öğretim üyesinden törene katılan 100 öğretim üyesine beratları, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal tarafından takdim edildi. Berat takdiminin ardından tören sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NİN GURUR GÜNÜ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin