featured

44 ÖĞRENCİYE BURS MÜJDESİ

service

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Anadolu Üniversitesi Azerbaycan Programları Güz Dönemi Final Sınavları için bulunduğu Azerbaycan’da bir dizi temasta bulunurken Karabağ Zaferi ansına 44 öğrenciye de burs imkânı sağlayacaklarını açıkladı. Azerbaycan’a gerçekleştirdiği ziyaretine ilk olarak Türkiye Büyükelçiliği’ni sonrasında ise Türk Şehitliği’ni ziyaret ederek başlayan Rektör Erdal, Azerbaycan üniversiteleri ile var olan ikili iş birliklerini güçlendirme konusunda da görüşmelerde bulundu.

Rektör Erdal: “44 gün süren Karabağ Zaferi’nin anısına 44 öğrencimize burs imkânı sağlayacağız”

Azerbaycan’da gerçekleştirdiği ziyaret sırasında TRT Avaz canlı yayınına konuk olan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, 44 gün süren Karabağ Zaferi’nin anısına 44 tane öğrenciye burs imkânı sağlayacaklarını vurgulayarak konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kardeş Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev başta olmak üzere bu haklı mücadeleye katkı sağlayan herkese teşekkürlerimizi sunuyor, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Güne Türk Şehitliği’ni ziyaret ederek başladık. Sonrasında ise iki üniversitemizle iş birliği protokollerimizi yenileyeceğiz. Hafta sonu gerçekleşecek final sınavlarımızla birlikte güz dönemini kapatıyoruz.  Kampüsümüze geçerek öğrencilerimizle bir araya geleceğiz, onları dinleyeceğiz. Bilindiği gibi Azerbaycan bizim için çok değerli hem örgün eğitimde hem de Açıköğretimde çok sayıda öğrencimiz var. Anadolu Üniversitesi 1 milyon iki yüz bin öğrenci sayısıyla dünyanın üçüncü büyük üniversitesi konumunda. 13 yıldır da Azerbaycan’da eğitim hizmetlerimiz devam ediyor. Karabağ’da da Açıköğretim büromuzu açmak için çalışmalarımız sürüyor. Yine 44 gün süren mücadeleyi simgelediği için 44 tane öğrencimize burs imkânı sağlayacağız. Azerbaycan’ın beşerî sermaye birikimine katkı sağlamak amacıyla Anadolu Üniversitesi tüm gücüyle burada ve her zaman da burada olacak.”

Rektör Erdal: “Açıköğretim sistemimiz Türkiye’nin medarı iftiharıdır”

Konuşmasının devamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nin 40 yıllık bir tecrübeye sahip olduğunu ve bu yıl gerçekleşecek 40. yıl etkinliklerinde de Azerbaycan ile birlikte olacaklarını dile getiren Prof. Dr. Fuat Erdal, “Açıköğretim Sistemimiz Türkiye’nin özellikle uzaktan eğitimde medarı iftiharı. Ülkemizin en büyük eğitim ihracatçısı konumundayız. Avrupa, Afrika, Amerika’dan sonra bu sene Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan başta olmak üzere Türk Cumhuriyetleri’nde yeni yapılanmaya girdik. Üç yüze yakın öğrencimiz de Özbekistan’da var. Devletimiz bütün kardeş coğrafyalar başta olmak üzere dünyaya eğitim hizmetlerini sunma noktasında önemli çalışmalar yapıyor. Biz de bu çalışmalar doğrultusunda çağdaş eğitim teknolojilerinin sunduğu tüm imkanları kullanarak gençlerimize nitelikli yükseköğretim hizmetlerini yıllardır başarıyla sunan bir sisteme sahibiz.

 

26 Oca 2022 Çar 16:09 tarihinde Funda Morgül <[email protected]> şunu yazdı:

TEKNOFEST 2022 başvuruları başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin katılımlarıyla düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenecek.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları için son başvuru tarihi 28 Şubat

Samsun merkezli olarak Karadeniz’de gerçekleşecek olan TEKNOFEST 2022’de yer almak ve Teknoloji Yarışmaları’nda mücadele etmek isteyen ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve üzeri seviye ile mezun olan tüm gençler 28 Şubat’a kadar çevrim içi olarak www.teknofest.org web adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmaları kapsamında geçtiğimiz yıldan farklı olarak; Dikey İniş Roket, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma, Hyperloop Geliştirme yarışmaları da yer alacak.

TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri başvuruları 4 Mart 2022’de sona erecek

Milli Teknoloji Hamlesi’nin Uluslararası İlişkiler, Kalkınma Politikaları, Eğitim Yaklaşımları, Güvenlik Politikaları konularını içeren Sosyal Bilimler alanında yazılan doktora tezlerini ödüllendirmek adına “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri” başvuruları da başladı. Doktora tezlerinin başvuruları bireysel olarak dijital ortamda gerçekleştirilebilecek. TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri başvuruları 4 Mart 2022 tarihine kadar sürecek.

Adaylar, başvuru formu, başvuru gerekçesi, Türkçe özgeçmişleri, ulusal ve uluslararası bilimsel faaliyetleri, tezin tam sureti, tezin YÖKSİS kayıt bilgileri ve tezden çıkan yayınların listesi ile tezin amacı, bilimsel etik izni, tezin yöntemi, tezin paydaşları, tezin yürütüldüğü enstitü bilgileri ile başvuru yapabilecekler.

TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri ile ilgili detaylı bilgi için www.tuba.gov.tr ve www.teknofest.org adresleri ziyaret edilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
44 ÖĞRENCİYE BURS MÜJDESİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberim26 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin